Könnyűszerkezetes házak

Könnyűszerkezetes házak

A könnyűszerkezetes házak építése sokak számára újdonság lehet, pedig a készházgyorsan az építkezés egyik legkiválóbb fajtája. A házak építése gyors, könnyű, és roppant kényelmes folyamat ez által. Annak, aki költözésre, vagy építkezésre adná a fejét, érdemes sorra vennie a lehetséges opciókat, majd mérlegelni közülük. Minden a preferenciákon múlik, hogy az illetőnek mik a legfontosabbak az építkezést illetően. Amennyiben a gyorsaság, valamint a kevés tervezés a dobogón helyezkednek el, akkor a könnyűszerkezetes ház lehetősége nagy segítséget nyújthat az egész család számára.

házak építése gyorsan

A költözés ugyanis nem csak a családfőt terheli, hanem a család minden egyes tagjának részt kell vennie a hosszas folyamatokban. A lényege, hogy mindenki számára megfeleljenek a paraméterek, akik benne élnek, hiszen az otthon funkciója az, hogy jó érzéssel töltsön benne időt a család. Ez, még ha csak egy emberre is kell szabni az egész házat, akkor is óriási kihívás, pláne, ha nagycsaládosokról van szó. Éppen emiatt érdemes időben elkezdeni a szervezését, alaposan átgondolni mindent, és jó szakembereket fogadni a dologhoz. Ha viszont nem szeretnénk, hogy otthonunk évek múltán legyen beköltözhető állapotban, akkor a kortárs építészet egyik gyöngyszeme segítségül szolgálhat. A könnyűszerkezetes házak ugyanis arról híresek, hogy végtelenül gyors az elkészülési idejük, ezáltal csökken az energia befektetés is. Lényegesen kevesebb tervezést vesz igénybe, mint téglaház társai, ami sok családnak elég nagy előny. Attól könnyűszerkezetes, hogy előre legyártott szerkezetek alapján tevődik össze, tehát például azon részét, hogy milyen anyagból készüljenek a falak, milyen vastagok legyenek, és társaik, nem nekünk kell megszerveznünk. Ezek az előre legyártott falak szabványminták alapján készülnek, és csak arra várnak, hogy összeillesszék őket.

Vékony falak és előnyeik

Ez persze azért nagyon jó, mert így már kész alapanyagokból tevődik össze az egész. Ez előre tesztelt, legyártott, biztonságos módszerek segítségével jön létre, ami biztosítja, hogy a gyorsaság miatt a minőségről nem kell lemondanunk. Falai például olyan vékonyak, hogy 10 százalékkal több helyet teremtenek egy olyan otthonban, ahol téglafalak helyett ezt a módszert választják a lakók. Tíz százalék meglehetősen sok, pláne, ha alapból nem túl nagy területről beszélünk, ezért ez mindenképpen nagy előnye. A vékony falakhoz azonban nem társulnak azon sztereotípiák, miszerint akkor nem szigetel úgy, mint egy vastagabb falú ház. Ezek a falak kitűnő hőszigetelő tulajdonságaiknak köszönhetően vékonyak, de mégis bent tartják a hőt, megkímélve minket a nagy téli hidegektől, és hűvöset nyújtva a nyári forróságokban. Csupa előnye van tehát, de mindközül talán a legnagyobb, hogy körülbelül 3 napot vesz igénybe az összeszerelése. Mindez azt jelenti, hogy ha a szabványmintákból kiválasztottuk, mekkora méretű, és milyen otthont képzeltünk el, akkor ezt követően egy héten belül már biztosan be is költözhetünk.

Ezzel a könnyűszerkezetes ház építése kiküszöböli a házépítés legnagyobb hátrányát, mégpedig az időigényességet. Sürgős költözés esetén, vagy csak azoknak, akik nem szeretnek sokat szöszölni ezzel, tökéletes megoldás lehet. Amellett, hogy ennyire praktikus, még a külsőre is gondoltak, ugyanis a könnyűszerkezetes házak nem csak kényelmesek, de mutatósak is. Így, ha ezt a megoldást választjuk, mindenképp egy otthonos, igényes ház lehet a miénk, ami minőségi alapanyagokból, ellenben villámgyorsan kerülhet kezünkbe. Ha valami megéri az árát, akkor ez maximálisan, hiszen rengeteg energiát és pénzt spórolhatunk meg a beruházással.